Een heerlijk recept van Pomerol

pom01

Benodigdheden:
4 patrijsfilets met huid
8 plakjes Panchetta
200 gr Couscousparels
400 ml krachtige heldere wildfond
100 gr kleingesneden paddestoelenmix
25 gr roomboter
2 takjes rozemarijn
2 sjalotjes
100 ml Hulsberger Zjin
1 TL grove mosterd
1 EL Honing
Bereiding:
- Kruidt de patrijsborstjes met alleen peper en omwikkel iedere borst met 2 plakken panchetta. De panchetta beschermt tegen uitdroging en geeft een licht zoute smaak af.
- Wildfond verwarmen. Giet de helft van de warme fond over de couscousparels. Doe de paddestoelen erbij en roer goed door. Voeg daarna de helft van de roomboter toe. Afdekken en warm weg zetten.
- Kook de resterende fond, de Hulsberger Zjin, sjalot, rozemarijn, mosterd en honing in tot de helft en bindt deze jus licht.
- Bak de patrijs op klein vuur (ongeveer 12 minuten) in de boter krokant & rosé en serveer direct.
In Pomerol schenken we hierbij een glaasje Chateau Trilol uit de Corbières.Druivensoorten Carrignan, Syrah en Grenache met een klein pepertje sluiten qua smaakpalet uitstekend aan op de patrijs en de couscous.

Amusez vous (a) Pomerol

Pomerol, een restaurant zoals het hoort te zijn.

to top button